[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/0c9b9542.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/100x73\/0c9b9542.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/0c9b9542.jpg","size":"383.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Mladi kreativci iz gejming industrije u fokusu regionalnog PlayUK festivala

British Council u sklopu PlayUK* platforme organizuje PlayUK 2020 festival, sa fokusom na razvoj gejming industrije u regiji zapadnog Balkana.

U ponedjeljak su započele radionice za mlade profesionalce iz gejming industrije. British Council je u saradnji sa Nordeus Hubom i SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) okupio regionalne developere, digitalne umjetnike i druge kreativce iz gejming industrije na PlayUK 2020 radionice. U toku kreativne nedjelje (od 20. do  25. januara) u Nordeus Hubu u Beogradu učesnicima će biti pružena prilika da unaprijede ideje i upoznaju se sa kolegama i potencijalnim saradnicima širom regije.

Odabrano je 30 učesnika iz regiona, od čega је 10 učesnika iz Bosne i Hercegovine koji će imati mogućnost da unaprijede svoje vještine u narativnom dizajnu, UI/UX, umjetnosti, programiranju i drugim srodnim oblastima. 

Amela Dedić i Biljana Haljevac, 3D animatorke koje su učesnice na radionicama su ovom prilikom izjavile da su "jako smo sretne i uzbuđene što su dio PlayUK radionica".

Širu publiku PlayUK 2020 festivala u Beogradu očekuje raznovrstan program koji će pokazati umjetničku stranu gejminga i pružiti vrhunsku zabavu. Interaktivna izložba će se sastojati od najnovijih umjetničkih video igara iz Velike Britanije postavljenih u izložbenom formatu, koje su za ovu priliku izabrali kustosi, edinburški dvojac, u gejming svijetu poznat kao WeThrowSwitches.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!