[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/mkt-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/mkt-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/mkt-bih-2.jpg","size":"80.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Mitrović: Prijevoz robe se obavlja bez većih poteškoća

Nakon što se u srijedu uvjerio u izuzetno tešku situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i Granični prijelaz Rača.

Nakon obilaska GP Rača, ministar Mitrović je razgovarao sa predstavnicima Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prijevoznicima, te se na licu mjesta uvjerio da je stanje na ovom prijelazu zadovoljavajuće s obzirom na to da nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila kao što je to bio slučaj u Gradišci.

Mitrović je sve vozače kojima je, kako je istakao, u ovom trenutku najteže, zamolio za strpljenje i razumijevanje, "jer Ministarstvo na čijem je čelu radi sve kako bi normaliziralo cjelokupno stanje".

Također, istakao je zahvalnost i svim pripadnicima Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i pratećih inspekcija koji, također, neumorno obavljaju težak posao.

Na kraju je naglasio kako je neophodno da Republika Srbija preispita potrebu policijske pratnje za kamione koji prelaze u tu zemlju, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!