[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/zastava-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/zastava-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/zastava-bih-2.jpg","size":"29.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ministar Podžić: Dva pripadnika OSBiH zaražena koronavirusom

Ministar odbrane Bosne i hercegovine Sifet Podžić kazao je da su dva pripadnika Oružanih snaga BiH zaražena koronavirusom COVID-19.

- Prema dosadašnjim informacijama, zaraženi nisu bili u jedinicama već su se zarazili kod kuće - kazao je ministar Podžić.

Govoreći o ostalim pripadnicima OSBiH, ministar je naveo da izvršavaju zadatke.

- U 14 porodica pripadnika OSBiH postoje zaraženi koronavirusom, nadamo se da ćemo uspjeti blokirati da se zaraza ne širi dalje - istakao je Podžić.   

Dodao je da su OSBiH izvršile misiju Predsjedništva BiH te postavili šatore, krevete i ostala pomagala na deset graničnih prijelaza, te da u koordinaciji Vijeća ministara BiH postoji zahtjev da se aktivnosti reduciraju na određenim prijelazima.

U izvršavanju misije pomoći civilnim organima, Podžić je kazao da su lokalnim zajednicama izdali oko 1.200 kreveta, 38 velikih šatora i 28 kontejnera.

U redovnim zadacima, kazao je da vrše obuku jedinice za mirovne misije u Afganistanu, uništavaju viškove municije, te će u narednoj sedmici preuzeti ranije naručena motorna vozila.

Istakao je da su razvili 12 mogućih pravaca djelovanja OSBiH u slučaju širenja zaraze, te da koncentrišu sredstva za buduće eventualne aktivnosti.

Najvažniji zadatak u OSBiH je, zaključio je Podžić, čuvanje zdravlje građana, operativnost OSBiH i zaustavljanje daljnjeg širenja koronavirusa, saopćeno je iz tog ministarstva.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!