[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/milse.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/100x73\/milse.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/11\/milse.jpg","size":"68.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Miličević: Republika Srpska ne smije biti talac Izvršnog komiteta SNSD-a

Nakon više istupa u javnosti u kojima je Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska povući svoje kadrove, odnosno saglasnost za Oružane snage BiH, Upravu za indirektno oporezivanje, državne policijske agencije i VSTV, a sada kada je taj stav zauzet i na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, Republika Srpska je u opasnosti da bude kolateralna šteta.

Ovo je izjavio Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, reagujući na ove najave te ukazao da je sada sasvim jasno da je Republila Srpska postala talac Izvršnog komiteta SNSD-a, pa samim tim i jednog čovjeka.

„Ova inicijativa, za koju mislim da je još jedan pokušaj zaštite ne bilo koga u Republici Srpskoj, već zaštite očuvanja lične imperije, još je jedna osmišljena prilika za skretanje pažnje s velikih, ogromnih afera koje su uzdrmale ne samo Republiku Srpsku, nego cijelu BiH, poput afere kiseonik, nabavke medicinske opreme i silnih zloupotreba javnih resursa. Za mene je to samo to i neću dati podršku za lažne izjave o nezavisnosti koje će završiti kao i sve ostale obmane ove vlasti, s rizikom da nas odvede u duboku krizu“, poručio je Miličević.

„Takve inicijative su vrlo opasne i ne bih ih poželio Republici Srpskoj ni njenom narodu. To vodi u nešto za šta Republika Srpska nije spremna, a zbog tih "ratnih igara" pojedinaca završit će, u najmanju ruku, u potpunoj izolaciji. Naravno da će to biti na štetu građana Republike Srpske“, naveo je Miličević, a prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!