[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/05\/mesic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/05\/100x73\/mesic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/05\/mesic.jpg","size":"366.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Provje(t)reno / Provjereno

Mesić: Orao je stara fotografija, nije znak podrške

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je fotografija na kojoj on ukrštenim šakama pokazuje "albanskog orla" stara, te da ta slika nije nastala kao znak podrške fudbalerima iz reprezentacije Švajcarske.

"Davno je bilo, ne znam ni kojom prilikom je nastala, očito u nekoj privatnoj atmosferi. Čak ne znam ni kada je tačno nastala ta fotografija", rekao je Mesić za agenciju Beta.

On je objasnio da fotografija "nema političke konotacije" i da pretpostavlja da ga je neko zamolio da se slika s šakama prekrštenim na grudima. Bivši predsjednik je dodao da čak ni ne poznaje osobu na objavljenoj fotografiji koja se proširila društvenim mrežama, a potom su je, bez provjere datuma nastanka, objavili pojedini mediji."Očito je bilo jako davno čim se ne sjećam", rekao je Mesić demantujući tako pisanje pojedinih medija u Srbiji da je fotografija nastala kao podrška fudbalerima albanske nacionalnosti iz švajcarske reprezentacije, Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju koji su ukrštnih šaka u obliku "dvoglavog albanskog orla" proslavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

Podijelite ovaj članak!