[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/27\/mesic10.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/27\/100x73\/mesic10.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/27\/mesic10.jpg","size":"434.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Provje(t)reno / Provjereno

Mesić demantovao: Nisam teško bolestan

Hrvatski portal FrontPage.org objavio je informaciju kako je bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić u četvrtak hitno primljen u jednu zagrebačku bolnicu zbog navodnih ozbiljnih problema s kardiovaskularnim sistemom, te da urađeni nalazi nisu nimalo obećavajući.

Nakon toga se oglasio Mesić lično, koji je u razgovoru za zagrebački Tportal kazao kako objavljena informacija nije tačna.

Mesić je istakao da je bio u bolnici u četvrtak, ali zbog rutinskih pretraga koje su pokazale da je potpuno zdrav.  

- Bio sam u bolnici samo jedan dan, i to na rutinskim pretragama. I sve je dobro završilo. Morao sam staviti holtere da bi se napravile kontrole. I pretrage su pokazale da sam potpuno zdrav. Naime, tokom oktobra i novembra idem na duga putovanja u Koreju, Kinu, Indiju i Poljsku, a postoji mogućnost da odem i u Rusiju, pa sam prije tako napornih putovanja htio vidjeti kakvo mi je zdravstveno stanje da bih bio siguran na putu - kazao je Mesić.

Da se nalazi u dobrom stanju potvrdio je Mesić i pojavljivanjem u subotu u Varaždinu gdje je prisustvovao Špancirfestu i manifestaciji Bučograd na kojoj je probao domaće specijalitete. 

Nakon toga Mesić se u Županijskoj palači u Varaždinu sastao i sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem.

Podijelite ovaj članak!