[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/dron-99.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/100x73\/dron-99.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/dron-99.jpg","size":"629.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Merkel zabrinuta situacijom u Zalivu, traži diplomatske kontakte

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u petak da je zabrinuta situacijom u Zalivu, dodajući da treba iskoristiti svaku prilika za diplomatske kontakte.

- Naravno da sam zabrinuta. Trenutno, ne možete posmatrati tu regiju bez brige. Svaka prilika za diplomatske konakte treba se iskoristiti kako bi se izbjegla eskalacija napetosti - izjavila je Merkel na redovnoj ljetnoj konferenciji za novinare. 

Sjedinjene Države saopćile su u četvrtak da je brod američke mornarice uništio iranski dron u Hormuškom moreuzu nakon što je letjelica zaprijetila brodu, ali je Iran saopćio da nema informacije da je izgubio bilo kakav dron, prenosi Reuters.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!