[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/dragan-mektic08.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/dragan-mektic08.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/dragan-mektic08.jpg","size":"249.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Mektić: Do daljnjeg odgođena deportacija osoba iz BiH koje su ratovale u Siriji

Odgođena je za danas planirana deportacija iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu prve grupe od devet državljana BiH, osumnjičenih da su pripadnici tzv. islamske države, potvrdio je danas u Banjoj Luci ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Deportacija je odgođena do daljnjeg, zbog, kako je rekao novinarima, događaja u protekla 24 sata i novih okolnosti koje su nastale na prostoru Sirije.

Na tom području izvedena je vojna akcija Turske.

Devet državljana BiH, koji su kao pripadnici IDIL-a prethodnih godina učestvovali na ratištima u Siriji i Iraku, uhapšeni su nakon poraza IDIL-a na teritoriji Sirije i Iraka, a u BiH su trebali biti deportovani pod sumnjom da su bili dio terorističke organizacije.

Nakon prebacivanja u matičnu zemlju nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada, a zatim će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!