[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/xx_1.jpg","size":"67.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Meksiko rutinski, Kanada i SAD slavili nakon preokreta

Nastavljene su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu u zoni Sjeverne i Centralne Amerike, odigrano je 6. kolo, a nije bilo iznenađenja.

Fudbaleri Meksika slavili su na gostovanju Salvadoru 2:0 i učvrstili se na 1. mjestu na tabeli. Meksikanci su postigli po gol u oba poluvremena, a strijelci su bili Ektor Moreno u 30. i Raul Himenes u 93. minutu.

Obje selekcije završile su utakmicu sa igračem manje - kod Salvadora je isključen Jakobo, na drugoj strani Arauho.

Selekcija SAD je već u prvom mintu primila gol od Kostarike, ali je uspjela da preokrene, slavi 2:1, osvoji tri boda i nakon poraza u prethodnom kolu vrati se na pobjednički kolosjek.

Kostarika je povela golom Fulera, a Amerikancima su preokret donijeli Seržinjo Dest i Leonel Moreira koji je postigao autogol.A nakon preokreta je slavila i Kanada protiv Paname. Blekburn je doveo goste u vođstvu u Torontu, Kanađani izjednačili nakon autogola Murilja, a preokret donijeli Alfonso Dejvis, Bačanan i Dejvid - 4:1.Jamajka je golovima Rufa i Fišera savladala Honduras.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!