[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/korona.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/100x73\/korona.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/korona.jpg","size":"72.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Meksiko potvrdio prve slučajeve koronavirusa

Meksička vlada je saopćila u petak da je otkrila prve slučajeve koronavirusa kod dvojice muškaraca koji su nedavno bili u posjeti Italiji, čime je ova zemlja druga u Latinskoj Americi u kojoj su otkriveni slučajevi zaraze koronavirusom. 

Jedan 35-godišnjak je bio pozitivan na prvo testiranje u Mexico Cityu, ali i kasnije kada je ponovo testiran u petak, javio je Reuters.

Ovaj muškarac je povezan s drugim slučajem, 41-godišnjakom iz sjeverne države Sinaloa, kazao je zamjenik ministra zdravstva Hugo Lopez-Gatell.

- Imamo kapacitete da izađemo na kraj s ovom situacijom, ali na osnovu informacija koje imamo to nije ništa toliko loše - kazao je on.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador poručio je stanovnicima da ostanu mirni.

Oba pacijenta su bili na odmoru u Italiji sredinom februara, sedmicu dana. Jedan se nalazi u izolaciji u hotelskoj sobi, a drugi u bolnici.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!