[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xfff.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/100x73\/xfff.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xfff.jpg","size":"67.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Megvjaer vjeruje da Engleska može da osvoji Mundijal

Štoper reprezentacije Engleske, Hari Megvajer kazao je da ta selekcija u Kataru može da osvoji svjetsku titulu.

Engleska će u četvrtfinalu, u subotu igrati sa Francuskom, dok bi u eventualnom polufinalu išla na pobjednika duela Portugal - Maroko. Albion je prije četiri godine, na Mundijalu u Rusiji u polufinalu izgubio od Hrvatske, dok je u meču za treće mjesto bolja bila Belgija.

„Mislim da je to jedina stvar za koju bih rekao da ovu ekipu razlikuje od one iz 2018. Stvarno vjerujemo da je to moguće. Uvjereni smo da možemo da osvojimo turnir, to je pozitivna promjena u mentalitetu. Naravno, znamo koliko će biti teško. Mislim da postoji pet-šest ekipa sa istim uvjerenjem, a 2018. mi nismo bili jedna od takvih“, smatra štoper Albiona.

Iako ne igra u Mančester junajtedu, Megvajer je standardni član startne postave Engleske. Kaže da ga kritike navijača ne zanimaju.

„Čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapiten sam Junajteda i imam 52 utakmice za englesku reprezentaciju. Dakle, osvrnem li se na svoju karijeru, onda živim svoj san. Radim ono što sam oduvijek želio. U ovoj fazi svoje karijere želim da osvajam trofeje. Možda moja porodica čita više od mene. Govorim im da bježe od društvenih mreža, iako je to navika većine ljudi“, kazao je Megvajer. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!