[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/24\/02-uff-tegla-logo-u-prvom-planu-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/24\/100x73\/02-uff-tegla-logo-u-prvom-planu-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/24\/02-uff-tegla-logo-u-prvom-planu-1.jpg","size":"113.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Međunarodni festival podvodnog filma Neum predstavlja finaliste

Petak, 27.8.2021. u 19 i 30 sati u Ljetnom kinu hotela Zenit u Neumu održati će se Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021, pod pokroviteljstvom Općine Neum. Međunarodni festival podvodnog filma Neum 2021 organizira Udruga STANDARD. Ovaj događaj održava se u sklopu manifestacije "Neumsko ljeto 2021." , koja okuplja sve kulturno - zabavne događaje turističke sezone u Neumu.

Kroz prijave za Festival posebno su afirmirani mladi autori i  umjetnici vezano za stvaranje ekoloških filmova. Stručni žiri Festivala sastavljen je od domaćih i inozemnih eksperata. U timu se nalaze Neno Belan najizvođeniji hrvatski autor pop-rock glazbe, Goran Bogdan glumac, Ante Džono predsjednik ronilačkog kluba Neum,  Danijel Koletić Predsjednik Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije Jugoistočne Europe, utemeljitelj i vlasnik agencije Apriori, Brankica Janković višestruko nagrađivana producentica multimedijskih projekata, idejni tvorac Demofesta, Sanja Rajič Banjac pokretač i producent Festivala animiranog Filma u Neumu NAFF, Tamara Bekčić direktorica Chapter 4,  Ivo Mikulić glazbenik i producent, Vinko Ćemeraš pobjednik The Voice-a Hrvatska, jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika posebne karizme i omiljena osoba kod mlađe publike, Julijana Mikulić Jurković višestruko nagrađivani marketing i PR menadžer, mladi volonteri iz Neuma, a cjelokupnu realizaciju omogućila je Općina Neum, kao i susjedne općine koje se strateški i zajednički razvijaju.

Prvu večer Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021 - Underwater film festival Neum 2021,  petak 27. 8. 2021.  godine održati će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji te je ulaz slobodan za sve posjetitelje i ljude zainteresirane za podvodnu umjetnost i stvarnost, a drugi dan 28. kolovoza u 11 sati će se održati edukativno - ekološka radionica podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom „Podvodni svijet“ koju vodi predsjednik ronilačkog kluba PIRK Ardea Mario Jerkić.

„Festival podvodnog filma je idejno konstruiran za Neum,  a festival je  projekt gdje umjetnost poboljšava sastavnice turizma. Vanjsko ljetno kino hotela Zenit  s 280 mjesta, mnogo hotela, privatnog smještaja, idealno je mjesto za Međunarodni festival podvodnog filma“- kazao je Ivo Mikulić osnivač Festivala.

Zaključno s 15. kolovozom 2021. Organizacijski odbor je zaprimio 435 filmova  iz cijelog svijeta. Organizacijski odbor je imao težak posao i za konačnu nagradnu selekciju izabrali smo 22 filma tj. 22 finalista, kazao je Mikulić. 

Prvi Underwater film festival  Neum 2021 proglasiti će pobjednike za:

-najbolji film festivala,
-najbolji BH podvodni film,
-najbolji eko film,
-najbolju glazbu i
-najbolju kameru.

Danijel Koletić, član stručnog žirija Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021. koji ove godine proslavlja 30 godina  svoga rada, a započeo je karijeru kao izvršni producent Rajka Dujmića, eurovizijskog pobjednika, kada se i prvi put susreo i s filmskom industrijom, budući da je Rajko Dujmić napisao sve skladbe za film ''Cijena života''. Kao član producentskog tima, potpisuje brojne video uratke, 1997. godine bio je i gost na dodjeli Golden Eagle Awards u Beverly Hills hotel u Los Angelesu. Karijeru je nastavio kao direktor Splitskog festivala, Gol prvenstva Hrvatske. Promovirao je i film o Draženu Petroviću, a zadnjih 8 godina, bavi se  savjetovanjem na području upravljanja komunikacijama. Povodom održavanja Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum 2021 Koletić je kazao:“ Film je prisutan svuda oko nas, a bez filmske produkcije koja inspirira, motivira i potiče, život bi bio prazan. Velika mi je čast što sam član žirija ovogodišnjeg festivala.“

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!