[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/xx.jpg","size":"82.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mbape i Real - pet razloga zašto je "kraljevski klub" pravi izbor za Kilijana

Prelazni rok traje još dvadesetak dana, a već sada se uveliko priča o transferu koji bi mogao da se dogodi na ljeto 2021. godine.

Informacija „Tajmsa” da je Kilijan Mbape poručio Pari Sen Žermenu da mu je ovo posljednja sezona u klubu samo je ubrzala glasine da će mladi francuski as od sezone 2021/22. igrati u dresu - Real Madrida.

Sve je, naravno, u domenu spekulacija, ali Realova želja je, i to nikada nije krio ni Zinedin Zidan niti Florentino Peres, da dovede jednog od najboljih fudbalera današnjice.

Tako je i madridski „As” naveo pet razloga zbog kojih je realno da Mbape narednog ljeta stigne u špansku prijestonicu, a niko ne sumnja da bi ovaj transfer bio i oborio rekord i 222 miliona eura koliko je PSŽ platio za Nejmara.

DIVI SE ZIDANU

Od kada je bio dječak, Mbape je naklonjen Zidanu, kao i većina mladih Francuza koji sanjaju o tome da igraju fudbal na vrhusnkom nivou.

Mbape se rodio pet mjeseci nakon što je Francuska na krilima Zidana 1998. postala prvak svijeta...

- Svi u Francuskoj vole Zidana, on je moj idol. Sve što radi sa Realom od kada je postao trener je čudesno, jer svi dobro znamo koliko je teško biti uspješan u tom klubu. Zaslužio je poštovanje svih i drago mi je zbog toga - rekao je ranije Mbape u intervjuu za „Marku”.

Mbape je bio blizu Reala kada je imao 14 godina, tada se i fotografisao sa Kristijanom Ronaldom u trening kampu „merengesa”. Obojica su tada bili u opremi Reala...

LIGA ŠAMPIONA I ZLATNA LOPTA

U tri sezone u PSŽ-u Mbape nije osvojio Ligu šampiona, najbliži je bio ove kada je poražen od Bajerna u finalu.

Igrao je i polufinale s Monakom 2017. kao 18-godišnjak...

A postoji li klub koji nudi više od Reala u elitnom evropskom takmičenju, klub koji je rekorder po broju trofeja (13), koji se od 2014. do danas radovao četiri puta?

Eventualni uspjeh s Realom u Evropi bi Mbapeu i uvećao šanse da dođe do još jednog cilja - Zlatne lopte, koju je odavno podvukao kao posebnu želju na individualnom planu.

Zidan, Luis Figo, Brazilac Ronaldo, Kristijano, Luka Modrić..., svi oni su kao igrači Reala došli do Zlatne lopte, između ostalog i zbog velikog uticaja Madriđana.

- Ako želi da je osvoji, Kilijan mora da ode iz francuskog fudbala - rekao je ranije bivši napadač Liverpula El Hađi Dijuf.

Real renovira „Santjago Bernabeu”, biće vjerovatno i najspektakularniji fudbalski stadion na planeti i mnogi baš Mbapea vide kao idealnog fudbalera da postane simbol novog doma Madriđana.

Kada je bivši napadač Monaka prošle sezone gostovao sa PSŽ-om u Ligi šampiona i sam je nakon meča priznao da je impresioniran, da je imao tremu kada je izlazio iz svlačionice.

A ako odluči da dođe u Real, Mbape bi oko sebe imao dobro poznate ljude - Zidana, saigrače iz reprezentacije Francuske Rafaela Varana i Ferlana Mendija, zemljaka Karima Benzemu, a uveliko se piše o tome da bi u Madrid mogli da stignu i mladi asovi „trikolora” Dajo Upamekano (štoper iz Lajpciga) i vezista Rena Eduardo Kamavinga.

Mbape je spreman, Real takođe, mada će velikan imati konkurenciju u Liverpulu i Mančester junajtedu...

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!