[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/vlatka-martinovic-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/100x73\/vlatka-martinovic-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/25\/vlatka-martinovic-1.jpg","size":"76.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Martinović: Opskrba lijekovima i liječenje pacijenata u inozemstvu zasad uredno

Direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH (ZZOiROFBiH) Vlatka Martinović istaknula je da je opskrba lijekovima kao i liječenje pacijenata u inozemstvu zasad uredno.

- U budućnosti bi mogli nastati problemi jer je smanjena uplata doprinosa a svakim danom je sve veći broj oboljelih. Zbog toga se konstantno zalažemo za povećanje sredstava Zavoda - kazala je za Fenu direktorica Martinović.

Precizira da su u stalnom kontaktu s pacijentima koji su putem Fonda solidarnosti FBiH toga zavoda poslani na liječenje izvan BiH.

Kako direktorica Martinović naglašava, svi poslovi iz nadležnosti Zavoda odvijaju se po planu, uz poštivanje mjera i preporuka nadležnih ustanova i institucija u FBiH vezanih za djelovanje u vremenu pandemije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!