[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/25\/liska.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/25\/100x73\/liska.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/25\/liska.jpg","size":"349.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Mala liska' Davoru Sabi iz SARTR-a

U konkurenciji 15. međunarodnog festivala komedije 'Mostarska liska 2018', u Narodnom pozorištu Mostar, u utorak, je izvedena predstava Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), Sarajevo: 'Jedvanosimsoboakalomistobo', a stručni žiri koji radi u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atilla Aksoj, 'Malu lisku' za najboljeg glumca večeri dodijelio je Davoru Sabi. 

- Hvala na pozorišnom ludilu i fascinantnoj kolektivnoj igri. Žiri prema protokolu festivala mora dodijeliti jednu Lisku, i žiri je donio jednoglasnu odluku da se večerašnja Liska dodijeli glumcu koji je pod najvećim liskalukom i koji je uspio da odigra svoju ulogu u okviru tog liskaluka i time ovu predstavu učini još ljepšom. To je gospodin Davor Sabo - obrazložio je odluku žirija Zijah A. Sokolović.

Kako je priopćeno iz Narodnog pozorišta Mostar, predstavu 'Jedvanosimsoboakalomistobo' režirao je Aleš Kurt, koji je zajedno s Nejrom Babić autor teksta, a igraju Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g. 

Podijelite ovaj članak!