[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/dusanka-majkic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/dusanka-majkic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/dusanka-majkic.jpg","size":"62.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Majkić na devetnaestom zimskom zasjedanju PSOSCE-a u Beču

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20. i 21. februara održati u Beču.

Učesnicima zasjedanja, među kojima će biti oko 300 parlamentaraca, te predstavnika vlada država članica OSCE-a, obratit će se predsjednik Nacionalnog savjeta Austrije Wolfgang Sobotka i predsjednik PSOSCE-a George Tsereteli.

Najavljeno je i održavanje sjednica tri opća komiteta PSOSCE-a, tokom kojih će zvaničnici vlada i relevantni stručnjaci, uključujući i Visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava, govoriti o pitanjima efikasnog korištenja mehanizama OSCE-a za rješavanje dugotrajnih sukoba, o sigurnosnim posljedicama klimatskih promjena i o multilateralnoj saradnji u oblasti ljudskih prava.

Zimsko zasjedanje PSOSCE-a u Beču bit će okončano zajedničkom sjednicom tri opća komiteta na kojoj će se raspravljati o borbi protiv antisemitizma, diskriminacije i netolerancije u regiji OSCE-a. Na sjednici će biti predstavljeni i izvještaji šefova OSCE-a, saopćeno je iz PSBiH.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!