[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/melika-mahmutbegovic-2019.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/100x73\/melika-mahmutbegovic-2019.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/melika-mahmutbegovic-2019.jpg","size":"59.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Mahmutbegović: Danas se Sarajevo i BiH brane samodisciplinom

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je u povodu 6. aprila, Dana Grada Sarajeva, čestitke gradonačelniku Abdulahu Skaki, predsjedavajućem Gradskog vijeća Igoru Gavriću, kao i svim građanima Sarajeva.

Podsjetila je na izuzetnu važnost koju 6.april - Dan grada Sarajeva ima ne samo u historiji glavnog grada, istinskog dragulja svjetske civilizacije, već važnost koju ima za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Navela je da je 6.april dan kada se Sarajevo sjeća ne samo konačnog oslobođenja od fašističkih okupatora 1945., već i dana kada je i zvanično počela agresija na BiH 1992. godine, te da je u ta dva događaja sakupljena velika i snažna simbolika odlučnosti građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine da se odupru svakom fašizmu i svakom okupatoru, ma koliko on bio uvjeren u svoju snagu i nadmoć.

- Tih istina moramo se prisjećati, i iz njih izvlačiti ključne poruke, i u ovim danima punih izazova, kada se vode drugačije bitke, ali jednako važne za opstojnost našeg čovjeka i stabilnost naše zemlje u vremenu pandemije COVID-19. Danas se Sarajevo i BiH brane samodisciplinom, odgovornošću jednih prema drugima, poštovanjem propisanih mjera, znanja i struke, solidarnošću i spremnošću na samoodricanje – stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

Izrazila je uvjerenje da će i ova iskušenja biti iza nas, ali da moramo biti odlučni, poržtvovani i spremni za rad za opće dobro, te jasno vidjeti svoj cilj opstojnosti, normalnih uslova život, slobode i prosperiteta, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!