[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/11\/vrbas-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/11\/100x73\/vrbas-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/11\/vrbas-1.jpg","size":"452.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

'Ljeto na Vrbasu' uz spust na užetu iznad rijeke i ples pod zvijezdama

Tradicionalnim skokovima u Vrbas s gradskog mosta u Banjoj Luci će od 22. do 29. jula biti održano "Ljeto na Vrbasu 2018".

Organizatori, Turistička organizacija grada Banja Luka i Udruženje za sport i rekreaciju "L-fit", najavili su da će otvaranje ove manifestacije proteći u znaku "plesa pod zvijezdama", u crno-bijelim odjevnim kombinacijama.

- U saradnji sa Plesnim klubom 'Gema' organizujemo ples pod zvijezdama, uz učešće svih prisutnih – kazala je direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević na današnjoj konferenciji za novinare.

Banjalučane i turiste očekuje i bioskop na otvorenom na Tvrđavi "Kastel", te brojna sportska takmičenja za dječake i djevojčice, koja će ove godine biti održana u Akva parku.

Jedna od novina, koja će prvi put obilježiti banjalučko ljeto, jeste i "zip line", odnosno prelazak Vrbasa preko užeta, u dužini od 70 metara, na trasi od Gradskog mosta do splava na toj rijeci.

Ovaj adrenalinski spust, ukoliko se pokaže velika zainteresovanost, bit će produžen i nakon ove manifestacije, a cijena prelaska, kako je rekao Zoran Sanković iz Turističke organizacije, neće prelaziti osam maraka.

Jovan Narančić iz plesnog kluba „Gema“ najavio i da će za sve zainteresovane biti organizovane dvije plesne radionice, salse i argentinskog tanga.

Na Tvrđavi Kastel bit će održan i festival elektronske muzike „Element“, dok će manifestacija biti zatvorena trkom dajak čamaca na plaži Abacija, u nedjelju 29. jula.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka (KAB) još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime. Ideja za naziv manifestacije “Ljeto na Vrbasu” je data u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

Podijelite ovaj članak!