[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/ljajic-tanjug.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/100x73\/ljajic-tanjug.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/ljajic-tanjug.jpg","size":"270.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Ljajić: Zbog prištinskih taksi Srbija izgubila skoro 400 milijuna eura

Srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je kako je zbog prištinskih taksi Srbija za godinu dana izgubila skoro 400 milijuna eura.

 "Prije uvođenja prištinskih taksi, izvoz iz središnje Srbije na Kosovo iznosio je na godišnjoj razini 445 milijuna eura. Srbija je za godinu dana izgubila 395,7 milijuna eura, odnosno u tolikoj vrijednosti je manje robe isporučeno na Kosovo u odnosu na prethodne godine, rekao je ministar Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

 Danas je točno godinu dana otkako su prištinske institucije uvele takse od 100 posto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Tadašnji premijer Ramush Haradinaj rekao je da su to ekonomske sankcije Prištine, kao odgovor na to što Kosovo nije primljeno u Interpol, ali i na seriju povlačenja priznanja neovisnosti.

 Ministar Ljajić je podsjetio kako su zemlje iz okruženja duplirale izvoz na Kosovu i pritom ocijenio kako su osim srbijanskih i kosovski proizvođači gubitnici, jer su pronašli alternativna tržišta, ali s većom cijenom.

 "Ekonomska šteta jeste ogromna, ali dugoročni efekti ovih taksi bit će veliki jer, pored kampanje koja se vodi, bit će teško ponovo plasirati robu na tržište Kosova", ustvrdio je Ljajić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!