[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/170220-rs-stranke.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/170220-rs-stranke.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/170220-rs-stranke.jpg","size":"75.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Lideri stranaka iz RS-a na sastanku uoči posebne sjednice parlamenta

U Banjoj Luci je u toku konsultativni sastanak lidera političkih partija iz RS-a uoči posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s, kako je navedeno, "antidejtonskim djelovanjem" Ustavnog suda BiH.

Na konsultativnom sastanaku, koji je sazvao predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, učestvuje i entitetska predsjednica Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica parlamenta. Čubrilović je na sastanak pozvao predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, predsjednika SP-a Petra Đokića, v.d. predsjednika DNS-a Nenada Nešića, predsjednika NDP-a Dragana Čavića i predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

Nisu pozvani bošnjački predstavnici u entitetskom parlamentu.

Ranije je saopćeno da je Čubrilović pozvao lidere političkih stranaka koji su na sastanku kod predsjednice RS-a jednoglasno podržali zaključke kojima su se saglasili da predstavnici iz RS-a u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju, po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH, sve dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!