[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/17\/lejla-ttanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/17\/100x73\/lejla-ttanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/17\/lejla-ttanovic.jpg","size":"466.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lejla Tanović petim mjestom u Slovačkoj osvojila novih 10 UCI bodova

 

Najbolja bh. biciklistkinja, dvostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović i takmičarka profesionalnog SMF tima nastupila je na UCI utrci C2 kategorije u Slovačkoj. Tanović je na utrci koja se vozila u Turčianskim Teplicama zauzela peto mjesto i osvojila novih 10 UCI bodova. Pobjedu je odnijela ukajinska reprezentativka Iryna Popova, a podij su nadopunile reprezentativke Poljske i Austrije.

- Nakon dvije utrke proteklog vikenda sigurno da je Lejla osjećala umor na utrci, međutim iskoristila je stazu sa pomjenjivim tempom i tehničkim spustevima u svoju korist te odvozila veoma dobro i ponovo osvojila vrijedne UCI bodove. Najbolji pokazatelj da je Lejla u dobroj formi je činjenica da je nekoliko izuzetno jakih biciklistkinja završilo iza nje. Naredno takmičenje za našu takmičarku je UCI C2 utrka u Vodicama, a UCI bodovi osvojeni u prvim utrkama sezone su veoma bitni jer oni određuju startnu poziciju na svjetskom kupu - rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Prvi veliki cilj ove sezone za bh. biciklistkinju jeste svjetski kup u Albstadtu koji se održava 20. maja, protekle godine Lejla je u konkurenciji najboljih biciklistkinja svijeta zauzela 60. mjesto.

Podijelite ovaj članak!