[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/aw_2.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/100x73\/aw_2.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/aw_2.png","size":"646.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Legendarni vratar zaražen je koronavirusom i bori se za život

Rustu Recber, legendarni turski vratar, u kritičnom je stanju nakon što je zaražen koronavirusom. "Šokirani smo koliko se brzo razvijaju simptomi njegove bolesti", rekla je Isil Recber, supruga 46-godišnjeg vratara koji je hitno hospitaliziran prije dva dana.Turski mediji javljaju da je upravo Isil zarazila Rustua. Ona se vratila iz Sjedinjenih Američkih Država i trebala biti u samoizolaciji 14 dana, ali je odmah otišla u svoj kozmetički salon. Zbog toga je napadaju u Turskoj.

"Šokirani smo koliko se brzo razvijaju simptomi njegove bolesti", rekla je Isil Recber, supruga 46-godišnjeg vratara koji je hitno hospitaliziran prije dva dana.

 

Turski mediji javljaju da je upravo Isil zarazila Rustua. Ona se vratila iz Sjedinjenih Američkih Država i trebala biti u samoizolaciji 14 dana, ali je odmah otišla u svoj kozmetički salon. Zbog toga je napadaju u Turskoj.

 

"Nije me briga za ovaj linč, jedino mi je bitno da se Rustu oporavi", poručila je i otkrila da ne može posjetiti supruga u bolnici i da njihovo dvoje djece nema koronavirus.

Rustu je rekorder po broju nastupa za Tursku za koju je branio 124 puta, uključujući Europska prvenstva 1996., 2000. i 2008. godine te Svjetsko prvenstvo 2002. godine, kad su osvojili treće mjesto. Hrvati ga posebno pamte po tome što je Mladenu Petriću obranio odlučujući penal u četvrtfinalu Eura 2008. i izbacio Hrvatsku u dramatičnom četvrtfinalu. 

izvor: index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!