[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/xx_1.jpg","size":"146.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kvartararo: Nisam mogao ni mamu da poljubim...

Mladi Francuz je imao start sezone iz snova, pošto je slavio na obje trke koje su vožene u Heresu, poslije duge pauze zbog pandemije koronavirusa. Moto GP šampionat se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom Češke u Brnu.

Heres je staza koja nam je više odgovarala, ali što se mene tiče Jamaha na svim stazama dobro funkcioniše. Ovde ima mnogo pravaca i uspona, ali i krivina, nedostaje nam snaga, mada ne možemo da imamo sve. Zadržaćemo isti pristup i do trke ćemo raditi na ritmu“, rekao je Kvartararo, a potom se osvrnuo na povratak kući poslije Heresa, „Poslije pobjeda uvek proslavljate, ali je bilo čudno jer kada sam došao kući ni sa kim se nisam video, stalno sam nosio masku, nisam mogao ni mamu da poljubim. Bio sam malo uplašen pošto je jedan od vozača u Formuli 1 (Serhio Peres) bio pozitivan, ali sam se trudio da budem bezbjedan. Sada smo, srećom, ovde i možemo da se fokusiramo na trkanje“.

Kvartararo je imao strmoglav put do kraljevske klase u kojoj je potpuno zasijao, iako su mnogi očekivali velike stvari od njega u nižim kategorijama. Na pitanje da li se nekad pitao da li će uopšte ikada stići do najjače kategorije, vozač Petronas Jamahe je odgovorio:

Najgori osećaj sam imao u Argentini 2018, kada sam bio 28. Pitao sam se šta radim, ali sam od tada promjenio razmišljanje. Otišao sam kod psihologa i napredovao sam do svoje prve pobjede na ’Katalunji’ nekoliko meseci kasnije. Taj trenutak je bio izuzetno važan u mom životu, jeste jedan od najgorih, ali me je natjerao da naučim nešto za budućnost. Bilo je dobro iskusiti to“.

Pored Kvartararovih pobjeda, sam početak sezone je obilježila i povreda Marka Markesa, zbog koje se ne zna kada će se osmostruki svijetski šampion vratiti na stazu. Francuz kaže da je njegov pristup isti bio Markes na stazi ili ne.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!