[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/ustikolina-panorama.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/100x73\/ustikolina-panorama.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/ustikolina-panorama.jpg","size":"510.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Kunovac: Budžetom Općine Foča u FBiH planirana realizacija niza projekata

Budžet Općine Foča u FBiH za 2020. godinu usvojen je krajem prošle godine u iznosu 1.705.700 KM.

Po riječima načelnika Zijada Kunovca, na temelju prošlogodišnjih projekcija te sugestija u proceduri javnih rasprava, budžet za 2020. je usvojen na realnim osnovama i bit će značajnije naklonjen sportu, poljoprivredi, kao i realizaciji projekata uz vodotokove.

-Kroz javne rasprave imali smo niz prijedloga koje smo nastojali da usvojimo posebno od strane mjesnih zajednica, kao i NK Kolina koji je izrazio potrebu za više sredstava. U odnosu na predloženi, budžet je povećan za 200.000 KM iz razloga što smo 27. decembra potpisali ugovor o realizaciji projekta izgradnje potpornog zida na rijeci Drini u toj vrijednosti, tako da smo to uvrstili u budžet - pojasnio je Kunovac.

Dodao je da je u ovoj godini planirana i izgradnja sportske balon sale za koju je u budžetu predviđeno 100.000 KM, kao i učešće u projektima za razvoj poljoprivrede.

- Nadamo se da ćemo 2020. godinu uspjeti privesti kraju sa planiranim sredstvima jer imamo niz obećanja, ako budemo uspjeli obezbijediti učešće, da realizujemo niz projekata putem IFAD-a, organizacija ASB i HELP i na taj način ćemo pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima - naglasio je Kunovac.

Načelnik Općine Foča u FBiH napominje da je u budžetu za ovu godinu planirano i 100.000 KM za pokriće deficita iz prethodnih godina.

- Za stabilizaciju finansijskih prilika bilo je važno što je Vlada BPK u 2019. godini redovno izdvajala sredstva za ovu lokalnu zajednicu što nije bio slučaj godinu prije. Očekujemo nastavak tog trenda i u ovoj godini te uz potporu drugih nivoa, posebno sarajevskih općina realizaciju i drugih važnih infrastrukturnih projekata - istakao je načelnik Općine Foča u FBiH.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!