[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/12\/dsc-00441.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/12\/100x73\/dsc-00441.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/12\/dsc-00441.jpg","size":"300.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KUCZ - Za sufinansiranje projekata regulacije vodotoka izdvojeno 374.000 KM

Sporazume o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i Vogošća potpisali su danas direktori Kantonalne uprave civilne zaštite i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Samir Džihić i Mirza Hulusić s načelnicima Akifom Fazlićem, Hamdom Ejubovićem i Senaidom Memićem, te zamjenikom načelnika Vogošća Fetahom Kadrićem.

Radi se o projektima uređenja korita rijeke Ljubine, koja prolazi kroz naselja Dojnji Čevljanovići, Srednje i Ljubina, rijeke Zujevine u Mjesnoj zajednici Osjek, te regulacije potoka Resnik u Pazariću.

Kako je naveo Džihić, pružena je podrška općinama koje su do sada imale najveće probleme s poplavama.

Za ovu namjenu Kantonalna uprava civilne zaštite izdvojila je 374.000 KM, a na raspolaganju imaju još oko 125.000 KM, koje se planiraju utrošiti interventno za potrebe i drugih sarajevskih općina.

Ovom prilikom, Džihić je najavio kako će se uskoro krenuti i sa realizacijom Projekta sanacija klizišta.

Nadzor nad realizacijom Projekta vrši Zavod za izgradnju KS, saopćeno je iz Press službe KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!