[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/211014-osmanovic-i-rosulje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/100x73\/211014-osmanovic-i-rosulje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/211014-osmanovic-i-rosulje.jpg","size":"88.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KS - Potpisan notarski ugovor za dodatnih 25 stanova boračkoj populaciji

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je notarski ugovor za dodatnih 25 stanova kojima će se riješiti stambeno pitanje za 14 ratnih vojnih invalida, jednog roditelja šehida - poginulog borca, te 10 supruga šehida - poginulih boraca.

Nedavno je ministar Osmanović potpisao notarski ugovor za 40 stanova namijenjenih pripadnicima te populacije sa područja KS, te im je dodijelio i predugovore o vlasništvu i korištenju.

Ukupna novčana vrijednost tog projekta je 2.670.325 KM, od čega će Ministarstvo za boračka pitanja osigurati 2.383.137 KM, dok će preostali iznos osigurati krajnji korisnici.

Radi se o stanovima iz stambenog objekta “E”, izgrađenog u naselju Rosulje, na području općine Vogošća, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- U narednom periodu Ministarstvo će konkretizirati aktivnosti za kupovinu još 15 stanova, čime će se na najbolji način nastaviti rješavanje ovog važnog egzistencijalnog pitanja pripadnicima boračke populacije u KS - najavio je ministar Osmanović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!