[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/droga-marihuana-paketi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/100x73\/droga-marihuana-paketi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/droga-marihuana-paketi.jpg","size":"501.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Krizmanić priznao krivicu, Tužilaštvo predložilo dvije i po godine zatvora

Marko Krizmanić (1974.), optužen za neovlašteni promet opojnim drogama, prizno je krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, u prisustvu advokata, potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma marihuane.

Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prijelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo je za optuženog Krizmanića predložilo izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju spomenutog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!