[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/sipa-krimolovci.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/sipa-krimolovci.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/sipa-krimolovci.jpg","size":"293.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Krimolovci u novembru zaprimili 439 prijava, od toga 32 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u novembru 2019. registrirali su ukupno 356 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su ukupno 83 prijave, od kojih je 21 sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, privrednim kriminalom, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 32 su proslijeđene na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U novembru je primljeno 10 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505, saopćeno je iz te institucije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!