[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/futsal-bih-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/100x73\/futsal-bih-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/futsal-bih-1.jpg","size":"128.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Krezo odabrao igrače za kvalifikacijske mečeve s Rumunijom

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. 

Bh. tim će odigrati dvije utakmice sa selekcijom Rumunije. Prvi meč na programu je 4. marta u Bukureštu, a drugi šest dana kasnije u Zenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor Ivo Krezo je za ove utakmice pozvao 17 igrača. Na spisku su: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Sesar (Mostar SG Staklorad), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Salines), Davor Arnautović (Salines), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mantova, Italija), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines), Andrijano Dujmović (Brotnjo), Adnan Kalajdžić (Zrinjski), Ivan Ivanković (TSV Weilimdorf, Njemačka), Amel Handžić (GFC Sarajevo), Kristijan Pantić (MNK Seljak).

Reprezentativci će se okupiti u nedjelju, 28. februara na Ilidži, a dva dana poslije putuju u Bukurešt.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila dvije pobjede u isto toliko susreta. Najbolji bh. igrači futsala su na domaćem terenu sa 2:1 pobijedili Sjevernu Makedoniju, a u gostima su bili bolji od Srbije pobijedivši rezultatom 4:2.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!