[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/annegret-kramp-karrenbauer-wikipedia.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/100x73\/annegret-kramp-karrenbauer-wikipedia.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/13\/annegret-kramp-karrenbauer-wikipedia.jpg","size":"66.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Kramp-Karrenbauer: Da Velika Britanija ostane u grupi 'E3'

Zajednički interes EU i Velike Britanije je da održe bliske sigurnosne  odnose posle Brexita, rekla je njemačka ministrica odbrane Annegret Kramp-Karrenbauer za Reuters uoči početka Minhenske sigurnosne konferencije.

Kramp-Karrenbauer, liderka Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, navela je da želi da zadrži Britaniju u grupi "E3", poznatijoj kao "Evropska trojka", koju čine još  Njemačka i Francuska.

"Važno mi je da Velika Britanije ostane uključena radi zajedničke sigurnosti u Evropi, čak iako više nije dio EU", rekla je Kramp-Karenbauer, koja je ove sedmice odustala od kandidature za mjesto kancelara na izborima sljedeće godine u Njemačkoj i najavila povlačenje sa čela CDU-a.

Ona je dodala da želi da nastavi da blisko uključuje Veliku Britaniju kroz format grupe E3.

Poziv na saradnju Kramp-Karrenbauer uslijedio je uprkos tome što će London predstavljati niži zvaničnici nego što je planirano na konferenciji u Minhenu, poznatijoj kao "Davos za odbranu".

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!