[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/kraljica-elizabeta-ii.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/kraljica-elizabeta-ii.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/kraljica-elizabeta-ii.jpg","size":"34.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Kraljica Elizabetha II po preporuci ljekara otkazala posjetu Sjevernoj Irskoj

Britanska kraljica Elizabetha II otkazala je planiranu posjetu Sjevernoj Irskoj nakon savjeta ljekara da se odmori nekoliko dana. 


“Kraljica je nevoljko prihvatila medicinski savjet da se odmori sljedećih nekoliko dana“, navodi se u saopćenju iz Buckinghamska palače, prenosi Anadolija. 

U saopćenju se navodi da je kraljica Elizabetha II dobre volje i da je razočarana što danas i sutra neće moći boraviti u najavljenoj posjetiti Sjevernoj Irskoj.

Elizabeta II je trebala prisustvovati crkvenoj ceremoniji u Armaghu kojom će se obilježiti stogodišnjicu podjele i osnivanja Sjeverne Irske.

Do otkazivanja posjete Sjevernoj Irskoj došlo je 11 dana prije nego što će kraljica prisustvovati samitu Ujedinjenih nacija o klimi (COP26) u Glasgowu, gdje će se okupiti mnogi svjetski lideri kako bi razgovarali o ekološkim pitanjima i smanjenju emisije štetnih gasova.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!