[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/lu_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/100x73\/lu_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/lu_2.jpg","size":"257.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Košarkaši Dallasa na krilima Luke Dončića noćas su protutnjali Staples Centrom te sa 114:110 pobijedili LA Lakerse, trenutno naj

LeBron i društvo doživjeli su bolan poraz u svome gradu nakon devet uzastopnih pobjeda, a još jednu fenomenalnu večer, pogotovo u drugom poluvremenu, imao je mladi Slovenac koji ove sezone promeće u prvo ime lige.

Zasjenio je Dončić sinoć i velikog LeBrona, Kralj je na kraju skupio 25 poena, devet skokova i osam asistencija, Anthony Davis dodao je 27 plus 10, ali ni to nije bilo dovoljno za više od glatkog poraza.

Lakersi su nešto bolje otvorili utakmicu, na poluvremenu su imali tri poena viška, ali kada su se vratili na parket, iz svlačione je izašao i neki drugi Dončić (u prvom poluvremenu ostao na šest poena).

Tu treću četvrtinu Mavericski su dobili 35:17, a Dončić je ubacio nešto manje od pola koševa cijele momčadi (16). Utakmicu je završio s 27 poena, 10 asistencija i 9 skokova, a najvažnije poene ubacio je u zadnjoj četvrtini, kad su se Lakersi primakli i pokušali osigurati barem neizvjesnu završnicu. Strašni Slovenac u tim je trenucima sve riješavao sam te odveo goste do sigurne pobjede.

Težak poraz doživio je i Utah Jazz na gostovanju u Torontu. Aktualni porvaci pomeli su Jazzere sa 130:110, a Bojan Bogdanović uklopio se u blijedu izvedbu cijele momčadi te utakmicu završio s 11 poena (šut 5:14), 7 skokova i dvije asistencije.

Bila je to najlošija Bogdanovićeva partija ove sezone, ali i najgore prvo poluvrijeme jedne momčadi u NBA ligi ove sezone.

Raptorsi su do poluvremena napravili čak 40 poena razlike (77:37), što je najveća prednost koju je momčad iz Toronta imala ikad na poluvremenu.

Mike Conley bio je prvi strijelac Jazza s 20 koševa, a Toronto je predvodio Siakam s 35.

izvor;sportskenovosti

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!