[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/xf.jpg","size":"128.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Konte izgubio od Mure, Totenhem se kocka za prolaz u Ligi konferencija

Kakva senzacija u Mariboru - Totenhem, sa Harijem Kejnom u vrhu napada, izgubio je od Mure iz Murske Sobote sa 2:1 u petom kolu Lige konferencija.

Do istorijske pobjede Slovenci su stigli golom Amadeja Marose nekoliko sekundi prije isteka posljednjeg, četvrtog minuta sudijskog dodatka.Gol koji je šokirao trenera Antonija Kontea, fudbalere i navijače Totenhema, a Muri donio najveću pobjedu u istoriji kluba.

Prije toga, domaći su poveli golom Horvata u 11. minutu, a gosti izjednačili preko Kejna u 72, iako su još od 32. igrali sa desetoricom zbog isključenja Sesnjona.

Dres Mure nosi nekadašnji crnogorski reprezentativac Staniša Mandić, koji je meč odgledao sa klupe.

Totenhem dijeli sa Viteseom drugo mjesto u grupi G, iza Rena koji je već osigrao prolaz dalje.

Holanđani su izjednačeni sa Englezima kada je u pitanju međusobni skor (Totenhem dobio kod kuće 3:2, Vitese kod kuće 1:0, a po novim pravilima Uefe gol u gostima više ne važi), pa će putnika u šesnaestinu finala odlučiti gol-razlika.

Totenhem je bolji za dva gola (11:8, naspram 9:8), ali u posljednjem kolu ima teži meč, jer kod kuće dočekuje prvoplasirani Ren, a Vitese na domaćem terenu igra sa posljednjeplasiranom Murom.

Sparsi se baš kockaju...

"Kakvo poniženje", konstatovao je BBC.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!