[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/fest.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/fest.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/fest.jpg","size":"59.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo donosi nastup ansambla AXIOM u Tuzli

Koncert ansambla AXIOM, rođenog Banjalučanina Dejana Terzića, bit će održan 24. februara u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u okviru koncertne sezone "Grlom u jagode", a organizira ga Jazz Fest Sarajevo u partnerstvu sa BKC-om Tuzla i Radiom Kameleon.

Taj ansambl koji je prije tri godine zatvorio XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017, iste je godine nastupio i u rasprodanom Narodnom pozorištu u Banjaluci. Ansambl čine još i vrhunski američki muzičari - saksofonista Chris Speed i kontrabasista Matt Penman te francuski pijanista bosanskohercegovačkog porijekla Bojan Zulfikarpašić.

Koncert u Tuzli dio je kraće evropske turneje koja će obuhvatiti i nastupe u Berlinu, Budimpešti, Trstu, Veneciji i Ljubljani, a dva dana nakon tuzlanskog koncerta AXIOM će nastupiti i u Banjaluci.

Jazz Fest Sarajevo je u okviru koncertne sezone koju realizira između dva festivala 2018. u Mostaru organizirao dva koncerta međunarodnog ansambla NAiRUZ i francuskog trija AutorYno, a u Tuzli je prije osam godina organizirao sjajno posjećeni koncert francuskog gitariste vijetnamskog porijekla Nguyena Lea i njemačkog vokaliste Michaela Schiefela, koji su nastupili u kvartetu sa bh. muzičarima Edvinom Hadžićem i Amarom Češljarom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!