[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/as.jpg","size":"89.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Konačno borba i ozbiljna košarka, slavio Lebronov tim

U Čikagu je odigran Ol-star meč u kom je slavio tim Lebrona Džejmsa protiv Janisovog tima 157:155. U ovom duelu je u poslednjoj četvrtini viđena konačno ozbiljna košarka sa jakom odbranom, a poslije dugo vremena je viđen kompetitivan meč u kom su igrači baš želeli pobjedu.

U prvoj četvrtini se igrala najmanje obavezna košarka u kojoj je Lebronov tim slavio 53:41. U tom periodu je odličan bio Kavaj Lenard, a Luka Dončić i Nikola Jokić su u Lebronovom timu imala tek simboličnu ulogu.

Na ovogodišnjem Ol-staru se svaka četvrtina kreće od nule pa je drugu dobio Janisov tim veoma ubjedljivo 51:30. Briljantni su tada bili Tre Jang, Kris Midlton i Kajl Lauri.

Treća četvrtina je završena nerješenim rezultatom 41:41, a u tom periodu su viđeni neki dobri potezi Lebrona Džejmsa dok je Nikola Jokić imao ključnu trojku na isteku četvrtine. Pojenta resetovanja rezultata je da se podigne takmičarski naboj, a ekipa koja je slavila u četvrtini dobija na raspolagajne 100 hiljada dolara da proslijedi u humanitarne svrhe.

Kako je na isteku treće četvrtine bilo 133:124 za Adetokunbovu ekipu dodato je 24 poena na skor tog tima i igralo se dok neka ekipa ne dođe do 157 poena. Tada se situacija zaoštrila i konačno je viđena nešto ozbiljnija odbrana na Ol-star meču. Lebronovi saigrači su zaoštrili odbranu pa je to učinio i Janis Adetokunbo sa nekoliko blokada. Viđeno je i postavljanje za faul u napadu, nije bilo više otvorenih šuteva, sve više se pravilo faulova i zaista je utakmica dijelovala veoma takmičarksa. Igrači su često pravili faulove, ljutili se i zaista su prešli u ozbiljan režim te se osjetilo kao da se radi o plej-of utakmici.Koliko je utakmica postala ozbiljna pokazuje podatak da je u prve tri četvrtine bilo 49 zakucavanja, a u poslednjoj samo tri.Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Kavaj Lenard sa 30 pojena, a Lebron Džejms i Kris Pol su imali po 23. Luka Dončić je meč završio sa osam pojena i četiri asistencije za 18 minuta na parketu dok je Nikola Jokić imao pet pojena za 12 minuta. Janis Adetokunbo je u svom timu bio najbolji sa 25 pojena, a Kemba Voker je imao 23.

                                                                                                                                                                                                           izvor: sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!