[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/komxic-uk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100x73\/komxic-uk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/komxic-uk.jpg","size":"391.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Komšić sa direktorom za euroatlansku sigurnost Ministarstva odbrane UK

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, u sklopu radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, posjetio je danas Kraljevski koledž studija odbrane (Royal College of Defense Studies) gdje se obratio polaznicima akademije.

Nakon razgovora sa polaznicima akademije, predsjedavajući Komšić razgovarao je s direktorom za euroatlantsku sigurnost Ministarstva odbrane UK Nickom Gurrom.

Sagovornici su razgovarali o značaju dostavljanja Prvog godišnjeg nacionalnog programa (ANP-a) u Bruxelles, te o intenziviranju saradnje odbrambenih i sigurnosnih agencija BiH i UK, bez obzira na ishod procesa Brexit.

Razgovarano je i o kontinuiranoj podršci UK ulasku BiH u NATO i EU, kao i o otvorenosti za nove vidove saradnje Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!