[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/fna-128325.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/fna-128325.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/fna-128325.jpg","size":"55.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Komšić: Nema nikakve odluke o Kosovu, ako ima neka je Dodik pokaže

Nema nikakve odluke u vezi s priznanjem nezavisnosti Kosova, a ako je ima onda bi je trebao pokazati član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ali on to neće učiniti jer je nema, rečeno je Feni iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Na taj način Komšić je odgovorio Dodiku koji je na pres-konferenciji nakon sjednice Predsjedništva BiH kazao novinarima da je odlukom Predsjedništva, BiH odbila priznanje Kosova, te da je zahvalan Komšiću što je inicirao tu temu.

Međutim, kako je novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH kazao predsjedavajući Šefik Džaferović tu tačku on nije ni želio staviti na dnevni red, ali je na insistiranje Dodika ona ostala na dnevnom redu.

No kada je došlo do glasanja Komšić je kao predlagač povukao tu tačku s dnevnog reda, ali je Dodik ipak glasao za nepriznavanje Kosova dok Komšić i Džaferović nisu glasali o tome smatrajući tačku povučenom s dnevnog reda.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!