[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/280820-komsic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/100x73\/280820-komsic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/280820-komsic.jpg","size":"58.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Komšić: Najveću zaslugu za postojanje BiH nose obični borci

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

- Svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine, povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke, uz riječi zahvalnosti za sve ono što su uradili braneći jedinu nam domovinu, državu Bosnu i Hercegovinu - kazao je.

Komšić je istakao da državu Bosnu i Hercegovinu nisu odbranili ni političari ni strani diplomati.

- Najveću zaslugu za postojanje države Bosne i Hercegovine nose obični borci koji su u nemogućim uvjetima davali sve od sebe kako bi sačuvali njenu opstojnost. Borci Armije RBiH, bez ikakve međunarodne vojne podrške, iako je naša država i tada bila članica UN-a, tri godine su se borili protiv agresora i domaćih zločinaca, samo zato da bi stekli pravo na to da njihovi politički predstavnici dobiju priliku da sjednu za stol, da pregovaraju o miru i očuvanju države u njenim historijskim granicama. Najveće podvige, dodao je, učinili su sami, i žrtva koju su podnijeli za ovu državu jeste samo naša i ničija drugo. Mir i državu, ne idealnu ali ipak našu, dugujemo samo onima koji danas nisu sa nama, našim saborcima, braći, prijateljima, komšijama - kazao je.

Tvrdi da se zato nikad ne smije izgubiti iz vida to da opstanak i budućnost ove države prije svega zavisi od njih samih i od toga koliko su spremni da je bez ikakvih kalkulacija, svim mogućim raspoloživim sredstvima, brane od onih koji joj ne žele dobro.

- Uvjeren sam da ćemo to činiti na miran način, koji je jednako civilizovan kao što je borba Armije Republike Bosne i Hercegovine bila civilizacijski otpor zlu i barbarstvu - navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Željke Komšića.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!