[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100919-zvizdic-ak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100x73\/100919-zvizdic-ak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100919-zvizdic-ak.jpg","size":"284.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Kolegij Predstavničkog doma PSBiH nije postigao konsenzus o održavanju sjednice

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić danas je nakon sjednice Kolegija tog doma izjavio da nije postignut konsenzus u vezi sa održavanjem druge redovne sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta.

- Moj lični stav je bio da je potrebno održati redovnu sjednicu na kojoj bi finalizirali proces konstituiranja Predstavničkog doma PSBiH, a to podrazumjeva imenovanje nadležnih komisija. Nismo imali konsenzus s obzirom na to da raniji stavovi nisu pomijenjeni, posebno od kolege Nebojše Radmanovića - kazao je Zvizdić.

Dodao je da će nastaviti raditi na daljnjem usaglašavanju stavova i stvaranju pretpostavki  za održavanje druge redovne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, „a to podrazumijeva stalnu komunikaciju i vrlo vjerovatno u narednom periodu održavanje i proširenog Kolegija Predstavničkog doma PSBiH“.      

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!