[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/radijator2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/100x73\/radijator2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/radijator2.jpg","size":"36.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KJKP Toplane: Do kraja dana očekuje se normalizacija u isporuci prirodnog gasa

U Kantonu Sarajevo jutros je došlo do obustave u isporuci prirodnog gasa za korisnike centralnog grijanja, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, prema KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. 

Za prekid u isporuci prirodnim gasom, kako se navodi u saopćenju preduzeća "Toplane Sarajevo" ni na koji način nisu odgovorne KJKP "Toplane-  Sarajevo" d.o.o.

- Na žalost, obustava u isporuci prirodnog gasa prema  KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. za posljedicu ima prekid  u proizvodnji i isporuci toplotne energije prema korisnicima centralnog grijanja - ističe se u saopćenju.

Kako su u tom preduzeću obaviješteni, dodaje se, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te trenutne nemogućnosti "Energoinvest" d.d. da  osigura potrebne količine  prirodnog gasa za  KJKP "Sarajevogas" d.o.o. kao dobavljača.

Normalizacija u isporuci prirodnog gasa prema KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. se očekuje danas do kraja dana.

- U protivnom,  KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o.  će, u cilju zadovoljstva korisnika, biti primorane pokrenuti proceduru i zatražiti saglasnost za korišenje alternativnog goriva za proizvodnju toplotne energije, kako bi funkcija zagrijavanja korisnika bila čim prije ponovno uspostavljena - naglašava se u saopćenju KJKP "Toplane Sarajevo".

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!