[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/17\/kim-moon-samit-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/17\/100x73\/kim-moon-samit-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/17\/kim-moon-samit-xinhua.jpg","size":"508.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Kim sutra u Pyongyangu na sastanku sa Moonom

Lideri Sjeverne i Južne Koreje održat će bilateralne razgovore u utorak i srijedu, kazao je glasnogovornik administracije predsjednika Južne Koreje u ponedjeljak novinarima.

- Moon Jae-in i Kim Jong-un održat će dvije runde bilateralnih pregovora - dodao je.

Naglasio je da će predsjednik Južne Koreje doputovati u Pyongyang direktnim letom iz Seula 18. septembra.

Dvojica lidera će se susresti u poslijepodnevnim satima, prenosi agencija Tass.

Očekuje se da će posjeta biti usmjerena na pitanje denuklearizacije i poboljšanju odnosa i saradnje dvije Koreje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!