[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/sjeverna-koreja-raketa-ispaljivanje-august-2019-kcna-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/sjeverna-koreja-raketa-ispaljivanje-august-2019-kcna-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/sjeverna-koreja-raketa-ispaljivanje-august-2019-kcna-xinhua.jpg","size":"299.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Kim ponovo nadgledao ispaljivanje višecjevnih raketnih bacača

Kim Jong Un, vrhovni vođa Demokratske Narodne Republike Koreje (DPRK), u utorak je ponovno nadgledao probno ispaljivanje "super-velikog višecjevnog bacača raketa", saopćila je sjevernokorejska Centralna novinske agencije (KCNA) u srijedu.

Novinska agencija je  izvijestila o dva kruga probnog lansiranja, ne navodeći detalje mjesta na kojem se  to odvijalo.

"Probno ispaljivanje bilo je u potpunosti u skladu s njegovom svrhom i poslužilo je kao prilika da se jasno utvrdi orijentacija u sljedećoj fazi za dovršavanje oružanog sistema", navodi  KCNA.

Kim je rekao da je oružni sistem konačno verificiran u pogledu borbenih djelovanja, karakteristikama putanje, tačnosti i preciznih funkcija navođenja i ono što ostaje da se uradi  je "pokretanje vatrenog testa".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!