[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/kbc-split_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/kbc-split_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/kbc-split_1.jpg","size":"355.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

KBC Split: Žvotno ugrožena djeca vjerojanto otrovana ugljičnim monoksidom

Udisanje ugljičnog monoksida može biti posljedica trovanja dvoje talijanske djece koja se u životno ugroženom stanju liječe u splitskom KBC-u, izvijestila je u srijedu voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a Branka Polić.

-Prema prispjelim laboratorijskim nalazima vidimo da se radi o povišenoj razini karboksihemoglobina u krvi, a što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida - rekla je Polić na konferenciji za novinare i dodala kako je na nadležnim državnim institucijama da dovrše ovu istragu, prenosi Hina.

Istaknula je da su djevojčica i dječak, talijanski državljani, i dalje životno ugroženi zbog višeorganskog zatajenja.

 -I dalje su na respiratoru, sve vitalne funkcije podržavamo lijekovima i intenzivno liječenje se nastavlja dalje po pravilima struke - kazala je Polić.

 Naglasila je kako u ovom trenutku liječnici ne mogu reći koliko će trajati njihovo liječenje i koliko će biti životno ugroženi, jer sve ovisi o daljnjim laboratorijskim nalazima i o kliničkom stanju djece.

Polić je istaknula da je cirkulacija kod ovih dvoje pacijanata nešto stabilnija nego jučer, da je održavaju lijekovima i zamjenjuju respiratornu funkciju, a provedeni su i puno kompliciraniji nadomjesni terapijski postupci.

Zbog trovanja u utorak je na brodu kod Hvara umro jedan talijanski državljanin, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje spomenute djece u dobi od pet i četrnaest godina i troje odraslih, hitno su prevezeni helikopterima u splitski KBC.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!