[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/290719-migranti-bihac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/100x73\/290719-migranti-bihac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/290719-migranti-bihac.jpg","size":"405.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Kazneno prijavljan taksist koji je krijumčario migrante iz BiH

 Šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv 51-godišnjeg taksista koji je uhvaćen u srijedu u mjestu Radučiću dok je preko granice iz Bosne i Hercegovine prevozio trojicu Afganistanaca i jednog Iračanina, izvijestila je u ponedjeljak policija.

 Osumnjičenog taksista 13. studenoga u 21,20 sati u Radučiću su zatekli policijski službenici za zaštitu državne granice kako vozi taksi zadarskih registarskih oznaka u kojemu su bile četiri osobe bez osobnih isprava.

 Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su tog dana nezakonito prešli državnu granicu između Hrvatske i BiH, priopćila je policija. Također je utvrđeno da je 51-godišnjak još dva puta tijekom listopada i studenoga omogućio kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, na čemu je zarađivao.

 Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku šibensko-kninske Policijske uprave. Zbog nezakonitog prijelaza državne granice i nezakonitog boravka u Hrvatskoj, protiv četvorice migranata doneseno je rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska u Hrvatsku i boravka u njoj na godinu dana, prenosi Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!