[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-668749bd31e23025a7a4be693a460ebc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/100x73\/l-668749bd31e23025a7a4be693a460ebc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-668749bd31e23025a7a4be693a460ebc.jpg","size":"117.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Karate kamp Zaostrog okupio velika imena karate sporta iz BiH i regije

Zaostrog je i ove godine središte karate kampa koji pet desetljeća okuplja najveća imena ovog sporta.

Tradicija stara točno pola stoljeća iz godine u godinu pokazatelj je iskustva, znanja, vještine s jedne, ali istovremeno i novih izazova karate sporta s druge strane, priopćeno je u petak iz Univerzitetskog Karate Kluba "Student" Mostar.

Karate kamp/seminar "Zaostrog 2022", koji se održava od 31. srpnja do 7. kolovoza, i ove je godine organiziran u spomen na jednog od začetnika karate sporta na ovim prostorima Ćupina Suada.

"Seminar je okupio više od 120 sudionika, a učešće su uzeli i seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, mlade nade karate sporta s vrhunskim rezultatima s europskih i svjetskih natjecanja", ističe se u priopćenju.

Na seminaru također sudjeluju i veterani karate sporta iz Bosne i Hercegovine i regije, nekada vrhunska imena ove vještine, a danas izgrađene osobe u različitim sferama poslovnog svijeta.

U okviru Karate kampa, pored redovnih trenažnih aktivnosti, za večeras je u Sportskom centru "Bossina" Zaostrog s početkom u 20 sati planirano održavanje "Memorijalnog Karate kupa dr. Suad Ćupina 2022".

Za subotu a je predviđeno polaganje za majstorska zvanja-crni pojas (I -V) DAN s početkom u 18 sati.

- Krajnji cilj karatea ne leži u pobjedi ili porazu, već u usavršavanju karaktera njegovih praktičara, a karate kao plemenita vještina, u mnogome je pomogla meni, kao i mnogim predstavnicima moje generacije da postanem, mogu slobodno  reći, veoma uspješan u poslovnom svijetu iz kojeg dolazim. Karate kamp Zaostrog, za mene pored vezanosti za ovaj sport, ima i jednu emotivnu posebnost, zbog činjenice da se isti posljednjih godina, pored tradicije organizira u spomen na mog brata, Ćupinu Suada  koji nije s nama već četiri godine, a koji je prema mom, ali i mišljenu poznavatelja ovog sporta i vještine, ostavio neizbrisiv trag u karate svijetu ovih prostora - izjavio je Faruk Ćupina, predsjednik Univerzitetskog Karate Kluba "Student" iz Mostara.

Podpredsjednik UO Karate saveza BiH Denis Muhovic naglasio je kako raduje činjenica da zalaganje "nas koji smo godinama uspješno angažirani u ovom sportu inspirira i potiče nove, mlade generacije na njihovom putu odrastanja i sazrijevanja".

- Moja misija u karate svijetu i dalje ostaje ista, a to je puna posvećenost u osobnom, ali i u institucionalnom pogledu u okviru funkcije na kojoj se nalazim – poručio je on. 

Jedan od velikana karate sporta Rajko Radulović naveo je kako za njega, kao nekoga tko je odrastao uz karate, živio uz ovaj sport, ali i dalje uključen u isti u organizacijsko-menadžerskom smislu, kontinuitet održavanja Karate kampa u Zaostrogu prestavlja izuzetno važan segment u ukupnom razvoju karate sporta u našoj zemlji i šire.

"Karate kamp Zaostrog, kao spoj različitih generacija na jednom mjestu, izuzetna je prilika za sve one koji su na bilo koji način vezani za ovaj sport da uvide sve njegove pozitivne vrijednosti. Istovremeno daje poticaj novim generacijama da nastave tradiciju, njeguju i očuvaju značaj karate sporta ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i izvan njenih granica, što svakako daje nadu u bolje sutra i svjetliju budućnost za sve naraštaje ovih prostora", zaključeno je u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!