[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/yx_3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/100x73\/yx_3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/yx_3.jpg","size":"113.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kanada ostaje bez NBA kluba, donedavni prvaci moraju se seliti

Još je previše neizvjesnosti i problema, no jedan klub ima dodatne brige koje bi mu mogle potpuno upropastiti iduću sezonu. Zbog zabrane, odnosno ograničenja putovanja iz SAD-a u Kanadu, donedavni prvaci Toronto Raptorsi možda će morati domaće utakmice igrati u SAD-u.

Zbog komplikacija s putovanjima uslijed pandemije, kanadski klubovi koji se natječu u drugim američkim profesionalnim ligama morali su se privremeno preseliti, pa tako Blue Jaysi domaće utakmice u bejzbolskoj sezoni igraju u Buffalu, a nogometaši Toronto FC-a u East Hartfordu.

Raptorsi tako također traže alternativnu lokaciju, a najbliži njihovu izboru je Louisville, grad koji već dugo želi NBA momčad i na listi je čekanja u slučaju ekspanzije ili stalne relokacije neke od postojećih franšiza.

Louisville je Raptorsima interesantan baš zbog te želje jer vjeruju kako bi imali veliku podršku košarke željnih navijača, u odnosu na gradove koji već imaju NBA klubove, poput Chicaga ili New Yorka.

Pružanje privremenog utočišta Raptorsima bila bi i sjajna audicija za Louisville, koji bi tako mogao pokazati kako bi izgledale NBA utakmice u njihovoj dvorani, s njihovim navijačima. 

Tako je, primjerice, Oklahoma City primio ondašnje New Orleans Hornetse (danas Pelicanse) u sezonama 2005./2006. i 2006./2007. dok se New Orleans oporavljao od posljedica uragana Katrina, a već 2008. dobio je vlastiti klub kad su se SuperSonicsi morali preseliti iz Seattlea te su postali današnji Oklahoma City Thunder.

Raptorsi su 2019. osvojili svoj prvi naslov prvaka, a već su imali većih problema uzrokovanih pandemijom nego američki klubovi. Prije ljetnog restarta lige u balonu Disney Worlda u Orlandu, za razliku od ostalih klubova, koji su pripreme odradili u svojim gradovima, oni su se puno ranije pojavili u Floridi i tamo odradili cijele pripreme kako bi izbjegli propisano razdoblje karantene po dolasku iz druge zemlje.

izvor:klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!