[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/as_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/100x73\/as_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/as_1.jpg","size":"121.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kadiz poslije 14 godina u španskoj eliti

Fudbaler Kadiza izborili su povratak u špansku  La ligu ligu nakon 14 godina. Dva kola prije kraja takmičenja u Segundi osigurali su jedno od prva dva mjesta koja direktno vode u elitu.

Iako je u subotu izgubio na svom terenu od Fuenlabrade, Kadizu je odgovarao nedjeljni poraz trećeplasirane Saragose, koja je kao domaćin izgubila od Ovijeda sa 2-4. Tako je Kadiz dva kola prije kraja ostao na nedostižnih sedam bodova prednosti ispred Saragose, dok od četvrte Almerije ima devet bodova više uz utakmicu više, ali i bolji skor u međusobnim susretima.

Dva kola prije kraja Segunde drugo mjesto koje takođe direktno vodi u La ligu drži Ueska sa 64 boda, dok su na pozicijama koje vode u doigravanje uz treću Saragosu i četvrtu Almeriju još i peta Đirona sa 60 te šesta Fuenlabrada s 57 bodova.Kadiz je bio stalni član Primere od 1985. do 1993. godine, dok je u posljednjih 27 godina jedinu sezonu u društvu najboljih igrao 2005/2006.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!