[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/juncker-samit-jul-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/100x73\/juncker-samit-jul-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/juncker-samit-jul-2019-xinhua.jpg","size":"293.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Juncker: Novi dogovor o Brexitu mogao bi biti postignut prije 31. oktobra

 Ministar za Brexit Stephen Barclay trebao bi kasnije tokom dana razgovarati s glavnim pregovaračem EU Michelom Barnierom.

Sastanak u Bruxellesu uslijedit će nakon što je predsjednik Evropske komisije Jean-Clauda Junckera rekao da bi novi dogovor o Brexitu mogao biti postignut prije 31. oktobra, piše BBC.

Premijer Boris Johnson rekao je da je postignut određeni "napredak", ali da je važno ne "pretjerivati".

Irski ministar vanjskih poslova Simon Coveney rekao je da još uvijek postoji "širok jaz" između Velike Britanije i EU.

On je danas izjavio za BBC Radio 4 da čelnici EU "još uvijek čekaju ozbiljne prijedloge" iz Velike Britanije i, dok se "raspoloženje" popravilo, "trenutno nisu bili blizu tog dogovora".

Uoči sastanka u Bruxellesu, Barclay je upozorio EU na "previše krut" pristup.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!