[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/04\/corona-5044293-340.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/04\/100x73\/corona-5044293-340.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/04\/corona-5044293-340.jpg","size":"62.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

JU Dom zdravlja KS - Od ponedjeljka u funkciji samo dvije Covid-ambulante

Zbog trenutno povoljnije epidemiološke situacije, iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo su obavjestili sugrađane sa simptomima na SARS-CoV-2 da će od ponedjeljka, 7. juna,  moći otići na pregled u Covid-ambulante na dvije lokacije, svaki dan u periodu od 7.30 do 20 sati.

To su Covid-ambulanta Saraj Polje, koja će pokrivati pet općina - Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće i Trnovo, te Covid-ambulanta Centar koja će pokrivati četiri općine - Centar, Stari Grad, Vogošću i Ilijaš.

Drive-in punkt Vrbanja za testiranje na SARS-CoV-2 radit će za cijeli Kanton Sarajevo od 8 do 18 sati svaki dan, dok će ostali drive-in punktovi biti zatvoreni.

Punktovi za testiranje pri organizacionim jedinicama će nastaviti raditi kao i do sada u prvoj smjeni.

Također informišu da će porodični ljekari primati pozive za vakcinaciju svih građana koji se ne mogu prijaviti putem Viber-aplikacije, kao i da će dostavljati te spiskove svakog petka.

- A kada stignu vakcine, prema prioritetima, sve osobe sa tih spiskova će dobiti obavještenje o terminima za svoju vakcinaciju - naglašavaju iz JU Dom zdravlja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!