[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/l-e0babd9e7ecfb87cf0aa77f8d8f5c5b2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/100x73\/l-e0babd9e7ecfb87cf0aa77f8d8f5c5b2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/l-e0babd9e7ecfb87cf0aa77f8d8f5c5b2.jpg","size":"92.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Još jedan projekat Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde i bratskog grada Gera

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde uz pomoć dugogodišnjih prijatelja iz bratskog grada Gera (Njemačka) realizuje još jedan značajan projekat u okviru kojeg je otvorena praonica veša. Pored Rotary Cluba Distrikt 1950 iz Gere veliku pomoć u realizaciji projekta pružio je i Rotary club Sarajevo.

U okviru projekta obezbjeđena su sredstva u iznosu od oko 400.000KM za uspostavu praonice veša te savremeno kombi vozilo koje je prilagođeno potrebama osoba s invaliditetom.

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj ovim povodom predsjednica Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Mirsada Ćulov, uz zahvalnost dugogodišnjim prijateljima ovog udruženja podsjetila je da je saradnja udruženja sa prijateljima iz Gere krunisana nizom značajnih projekata.

- Uz njihovu podršku sada smo i u prilici smo da djelatnost naše radionice za radnu okupaciju osoba s invaliditetom  "Životna pomoć" proširimo i na ovaj način. Također, o značaju donacije kombi vozila ne treba govoriti jer je to za nas zaista veliko. Ponosni smo na činjenicu da na ovaj način obilježavamo 26. godišnjicu postojanja i 17 godina rada naše radionice  - kazala je Ćulov.

Uz dodjelu zahvalnica na svečanosti je upriličena prezentacija projekata koji su do sada realizovani u Goraždu uz pomoć  bratskog grada Gere, a prisutnima su se obratili i gosti iz Njemačke, među kojima i Bernd Koob koji je najzaslužniji za saradnju sa Goraždem i samim udruženjem koja će se, kako su najavili, nastaviti.

- Željeli smo pomoći članovima udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije uz ostalo i da lakše dođu do doktora i terapija i da budu pokretni u svemu ostalom. Prije 20 godina gospodin Koob je započeo realizaciju projekata u Goraždu sa ovim udurženjem i onda smo mi zajedno naparavili plan i sada donirali i ovaj kombi. Mi ćemo i dalje pratiti ovaj projekat i pomagati ali molimo i stanovnike Goražda da donose svoju odjeću na pranje i tako pomognu udruženju da radi i zarađuje - kazala je predsjednica Rotary klubova u Njemačkoj Daniela Singer.

Posebna zahvalnost takođe je upućena gradonačelniku Ernestu Imamoviću i Gradskoj upravi Goražde, koja je dodjelila prostorije za vešeraj i podržala realizaciju ovog značajnog projekta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!